Múm, BaBa ZuLa ve Korhan Futacı eşliğinde sessiz film klasikleri

Geçen hafta Beykoz Kundura’da başlayan Bir Yaz Gecesi Festivali, İstanbulluları açık havada ve yıldızların altında film ve müzikle karşılamaya devam ediyor. Festivalin bu hafta eşsiz bir izleme deneyimine davet eden programı, üç sessiz film klasiğini restore kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluştururken, usta müzisyenleri de canlı performansları eşliğinde perdenin önünde ağırlıyor. Yarın akşam, Büyük Buhran ve Hitler Almanyası’ndan çok kısa süre önceki kayıp Berlin’i görme fırsatı sunan 1930 yapımı “People on Sunday / Pazar Günü İnsanları”, İzlanda’nın dünya müziğine armağanı elektronik ve deneysel pop grubu Múm’un müzikleri eşliğinde gösterilecek. 6 Ağustos Cumartesi akşamı Ernst Lubitsch’in “Lady Windermere’s Fan / Lady Windermere’in Yelpazesi” adlı 1925 yapımı sofistike komedisine usta saksafoncu Korhan Futacı müzikleriyle hayat verirken; 7 Ağustos Pazar akşamı da, 20’lerin meşhur avangard dansçısı Alla Nazimova’nın başrolünde olduğu Salomé / Salome”nin gösterimine, Türkçe saykedelik müziğin öncü grubu BaBa ZuLa’nın hazırladığı özel müzikler eşlik edecek. Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin birlikteliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen Bir Yaz Gecesi Festivali, 14 Ağustos’a dek sürecek. Festival programından detaylar ve sınırlı sayıda biletler beykozkundura.com’da.

Geçen hafta Beykoz Kundura’da başlayan Bir Yaz Gecesi Festivali, bu hafta sonu İstanbulluları film ve müziğin buluşacağı eşsiz bir deneyim yaşamaya çağırıyor. Restore edilmiş sessiz film klasiklerini usta müzisyenlerin canlı müzikleri ve performansları eşliğinde seyirciyle buluşturan festivalde Cuma akşamı İzlanda’nın dünya müziğine armağanı elektronik ve deneysel pop grubu Múm sahne alırken, Cumartesi akşamı Korhan Futacı, Pazar akşamı da BaBa ZuLa,filmlere eşlik etmek için perdenin önüne geçecekler.

Múm Beykoz Kundura’da

İzlandalı meşhur elektronik ve deneysel pop grubu Múm’un özel besteleri ve performansı eşliğinde 5 Ağustos Cuma akşamı gösterilecek People on Sunday / Pazar Günü İnsanları”, bir Pazar günü yolları kesişen beş gencin birlikte kırsala çıktıkları yolculuğu konu alıyor. Star sisteminden, dramadan ve ticari sinemanın gerekliliklerinden vazgeçen ilk filmlerden biri olan 1930 Almanya yapımı film, hepsi Nazi iktidarından kaçarak Hollywood’un önemli aktörlerine dönüşecek bir grup gencin ilk projesi olması açısından da kült sayılıyor. 40’larda “Son of Dracula”, “Phantom Lady”, “The Killers” gibi kara filmin önemli örneklerini verecek Robert Siodmak ile “The Black Cat”, “The Naked Dawn” gibi bugün kült sayılan birçok B-filminin yaratıcısı olacak Edgar G. Ulmer’ın birlikte yönettikleri filmin senaryosunda, “Sunset Blvd.”, “Some Like It Hot”, “The Apartment” gibi sayısız klasiğe imza atacak 7 Oscarlı yönetmen Billy Wilder’ın imzası bulunuyor. Belgesel ile kurmaca sinemayı, anonim ile kişisel olanı yan yana getiren benzersiz bir deneme sayılan Pazar Günü İnsanları”, 1929’daki yaşam hakkında pek çok şey anlatmakla kalmıyor, Büyük Buhran ve Hitler Almanyası’ndan çok kısa süre önceki kayıp Berlin’i görme fırsatı da veriyor.

Wilde’ın sözcükleri ile Korhan Futacı’nın müziği buluşursa

Solo çalışmalarının yanı sıra Tamburada, Dandadadan, Kara Orkestra, Konstrukt gibi müzik projeleriyle de tanıdığımız usta saksafoncu, şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Korhan Futacı, 6 Ağustos Cumartesi akşamı Lady Windermere’s Fan / Lady Windermere’in Yelpazesi” adlı 1925 ABD yapımı sessiz filme özel hazırladığı müziklerle sahnede olacak. 20’lerin başında Almanya’dan geçiş yaptığı Hollywood’da “Avrupalı Griffith” olarak ün salan usta yönetmen Ernst Lubitsch’in yönettiği film, Oscar Wilde’ın 1892 tarihli aynı adlı oyununun uyarlaması. Kasabaya yeni gelmiş gizemli ve çekici Bayan Erlynne ile Lord Windermere’ın ilişkisine odaklanan film, eşinin kendisini aldattığına inanan Lady Windermere’in yaşadıklarını ve sosyetenin ağzına sakız olan bu olayın gerisinde yatan sırrı anlatıyor. Wilde’ın Viktorya döneminin geleneksel kurallarına ve ikiyüzlü ahlak anlayışına meydan okuyan oyununu nükteli ve eğlenceli bir uyarlamayla perdeye taşıyan film, sinema tarihinin en iyi Oscar Wilde uyarlamalarından biri olmayı sürdürüyor.

Salome’ son dansını BaBa ZuLa ile yapıyor

Ülke sınırlarını aşan sıradışı performansları ve Anadolu’nun köklerinden beslendikleri özgün besteleriyle Türkçe saykedelik müziğin temsilcisi olmuş müzik grubu BaBa ZuLa, 1922 yapımı Salomé / Salome” için hazırladıkları özgün müziklerle 7 Ağustos Pazar akşamı perdenin önünde olacaklar. Oscar Wilde’ın Viktorya dönemi Büyük Britanya’sında büyük sansasyon yaratmış ve uzun yıllar yasaklı kalmış 1891 tarihli aynı adlı oyununun sadık bir uyarlaması olan Salome”, intikam için üvey babası Kral Herod’u baştan çıkaran Salome’nin hikâyesini anlatıyor. Dönemin meşhur avangard dansçısı ve sinema tarihinin ilk kadın yönetmenlerinden Alla Nazimova’nın senaryosunu yazdığı, yapımcılığını üstlendiği ve aynı zamanda yıkıcı Salome’ye de hayat verdiği film, gösterime girdiğinde Amerikan sinemasının ilk sanat filmi olarak selamlanmış, 2000 yılında Kongre Kütüphanesi’nde saklanmak üzere ABD Ulusal Film Arşivi’ne seçilmişti.

Gösterim öncesi Beykoz Kundurayı yaşayın

Etkinliklerin saat 21:00’de başladığı, kapı açılışının ise saat 19:00’de olacağı festivalde, öncesinde randevu alarak Beykoz Kundura’nın yeme-içme alanlarında zaman geçirebilir, dilerseniz de Kunduranın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünyasergisini rehberler eşliğinde ücretsiz gezebilirsiniz. Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler ve eski çalışanların ve ailelerinin bağışladığı nesnelerin yanı sıra, 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini bir araya getirerek, büyüleyici yapıların hafızasını canlı tutuyor.

Gösterim ve konserlerin Beykoz Kundura’da gerçekleşeceği festivale özel aracıyla gelecek misafirler için otopark hizmeti ücretsiz sağlanıyor. Festival günleri ayrıca, randevu sistemiyle Beşiktaş’ta Bahçeşehir Üniversitesi önündeki rıhtımdan tekne servisi ve Beykoz İskelesi’nden hareket eden ring servisi ücretsiz sunuluyor.

Biletler sınırlı sayıda ve %20 indirimli

Kundura Sinema ile Kundura Sahne’nin birlikteliğinde ve Beykoz Kundura’nın Kültür ve Sanat Direktörü S. Buse Yıldırım’ın küratörlüğünde düzenlenen Bir Yaz Gecesi Festivali, 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında 6. kez gerçekleşiyor. Festivalin sınırlı sayıda satışa sunulan ve canlı müzik eşliğinde film gösterimleri için 150 TL olan biletlerini beykozkundura.com adresinden alabilir, iki ve daha fazla bilet alımlarında %20 indirimden yararlanabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: beykozkundura.com

Beykoz Kundura

Yalıköy, Süreyya İlmen Cd. No:1, 34820 Beykoz/İstanbul

Biletler: beykozkundura.com

BEYKOZ KUNDURA

WEB | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE

KUNDURA SİNEMA & SAHNE

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

KUNDURA HAFIZA

WEB | E-POSTA | INSTAGRAM

BİR YAZ GECESİ FESTİVALİ

29 Temmuz-14 Ağustos 2022

Beykoz Kundura

Yalıköy, Süreyya İlmen Cd. No:1, 34820 Beykoz/İstanbul

Biletler: beykozkundura.com

5 Ağustos 2022, Cuma

People on Sunday / Pazar Günü İnsanları

Múm

Canlı Müzik Eşliğinde Film Gösterimi

6 Ağustos 2022, Cumartesi

Lady Windermere’s Fan / Lady Windermere’in Yelpazesi

Korhan Futacı

Canlı Müzik Eşliğinde Film Gösterimi

7 Ağustos 2022, Pazar

Salomé / Salome

BaBa ZuLa

Canlı Müzik Eşliğinde Film Gösterimi

12 Ağustos 2022, Cuma

The Party / Tatlı Budala

13 Ağustos 2022, Cumartesi

Breakfast at Tiffany’s / Tiffany’de Kahvaltı

14 Ağustos 2022, Pazar

Hedonutopia & The Away Days

Konser

SERGİ: KUNDURANIN HAFIZASI: BİR FABRİKAYA SIĞAN DÜNYA

Yer: Beykoz Kundura

Ücretsiz

Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya sergisi, linkte yer alan formda gösterilen günlerde 14:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Bir Yaz Gecesi Festivali’ne bileti olan katılımcılarımız sergiyi 19:00-21:00 saatleri arasında ziyaret edebilirler.

Randevu için: beykozkundura.com

BEYKOZ KUNDURA’YA ULAŞIM

Kendi aracınızla mekâna gelebilirsiniz. Otopark ücretsizdir. 

Etkinlik için özel ayarlanan ücretsiz* Beşiktaş – Beykoz Kundura arası tekne hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Sınırlı kapasite nedeniyle rezervasyon sistemiyle hizmet verilecektir. Rezervasyon yaptırmak için lütfen buraya tıklayınız.

Geliş: BEŞİKTAŞ – BEYKOZ KUNDURA

Hareket saati: 18:30

Kalkış Noktası: Bahçeşehir Üniversitesi önündeki rıhtım

Dönüş: BEYKOZ KUNDURA – BEŞİKTAŞ – KADIKÖY*

Hareket saati: Etkinlik bitiminden hemen sonra hareket edecektir.

*Beykoz Kundura İskelesi’nden kalkacak tekne önce Beşiktaş’a uğrayacak, ardından Kadıköy’e devam edecektir.

Beykoz İskelesi – Beykoz Kundura arasında saat 19:00 itibariyle 30 dakikada bir hareketle hizmet veren ücretsiz ring servisimizden faydalanabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım konusunda detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir