Sonbahara Doğru’nun Vizyon Beklentisi

Balkan Panaroma Film Festivali

Senarist & Yönetmen, aynı zamanda Sinematik Yeşilçam Yazarlarından Levent Demirci’nin 2020 yılında çektiği ilk uzun metraj film Sonbahara Doğru , iki yıl süren festival yolculuğunun ardından uygulayıcı yapımcısı tarafında vizyona sokulması bekleniyor.

Dünya prömiyerini 2020 First Time Film Makers İngiltere de, Türkiye prömiyerini, 7. Uluslararası Antakya Film festivalinde gerçekleştiren , aynı zamanda geçtiğimiz yıl 7. Balkan Panaroma Film Festivali Uluslararası Resmi seçkisinde gösterilen film Bursa da bulunan Trio Pictures etiketiyle vizyon sırası bekliyor, Trio Pictures şirket sahibi yapımcı Ali Ertem tarafından pazarlaması yapılması bekleniyor, filmin bazı yurtdışı festivale katılması için bir kopya bile vizyon görmesi şartı olması , filmin festival yolculuğunu da sekteye uğratıyor. Bursalı sinemaseverler de bir an önce sinema salonlarında filmle buluşmayı heyecanla bekliyor.

Sonbahara Doğru film afişi

Yeni Uzun Metraj Yolda

Levent Demirci, yeni projesinin startını 1 Ekim itibariyle verdi. Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek senarist Emine Anıl ile birlikte senaryolaştırdığı “Üçnokta” isimli yeni projede , yine birbirinden habersiz iki kadının yollarının bir psikolog kliniğinde kesişmesi ve zamanla birbirlerinin hayatlarına müdahil olmalarıyla birlikte geçmişle ve vicdanlarıyla yüzleşmelerini ve hesaplaşmalarını anlatan filmin çekimlerine 2023 Mayıs ayında başlanması planlanıyor.

Kadın Filmine Kadın Yapımcı Desteği

Tamamı Bursa da çekilecek olan filmde Levent Demirci ve Ukrayna lı iş kadını Natali Ersin yapımcı olarak ortak yer alacaklar. Türkiye ve Ukrayna ortak yapımı olarak çekilecek filmin 2023 ve 2024 de yurt içi ve yurt dışı birçok festivalde gösterilmesi planlanıyor.

Tamamı Bursa Mustafa Kemalpaşa ve köylerinde çekilen Sonbahara Doğru filmi dünya prömiyerini İngiltere First Time Film Maker 2020’de, Türkiye prömiyerini ise 9. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde yaptı, ayrıca 7. Uluslararası Balkan Panaroma Film Festivali resmi gösterim seçkisinde de yer alan film yerli ve balkan sinemacılar tarafından ilgiyle karşılandı. Ķöye yeni atanan genç öğretmen Yaprak’ın, bir öğrencisinin annesiyle yakınlaşması, giderek herkes tarafından bilinen ama hiç kimsenin konuşmaya cesaret edemediği sırları da ortaya çıkarır. Levent Demirci şu sıralar yine birbirinden habersiz iki kadının hayatlarını anlatan Üç Nokta’yı çekmeyi planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir