Retromanik Canlı Yeşilçam Mezatı (2 Şubat)

Yeşilçam ile ilgili kitaplar, fotoğraflar, lobi kartları, kartpostallar, afişler, sakız kağıtları ve hatta duvar saatleri gibi pek çok obje koleksiyonerlerin yıllardır ilgisini çekiyor. Açıkca söylemek gerekirse Yeşilçam gibi arşivi dağılmış bir sinemanın da dünyada eşi benzeri yok. Kendi sinema tarihimizin en önemli belgelerini bizzat seyircisi koruma altına alıyor dersek yanlış bir saptama yapmış olmayız.

Son yıllarda kayıp sandığımız filmlerin afişlerinin ve objelerinin de ortaya çıkmasıyla birlikte bizler de bazı bilgilere daha rahat ulaşabiliyoruz. Retromanik, Eski Oyuncaklar, Acaip mezat, Mizahcini, Çöpçüler kralı gibi hesaplar bir süredir kaliteli mezatlara imza atıyorlar. Özellikle Acaip mezatın son dönem çizerlerden orijinal çizimler üzerine yaptığı mezatlar da çok ilgi görüyor.

Bir süreden beri Retromanik hesabı da Instagram üzerinden mezatlar yapmaktaydı. Düzenli devam eden bu mezatlara bu perşembeden itibaren (2 Şubat 2023) bir Yeşilçam mezatı eklendiğinin haberini aldığımızda hemen sizlerle paylaşmak istedik…

Aşağıda mezat ile ilgili detaylar yer alıyor. Mezata katılmadan evvel instagram üzerinden retromanik hesabına kayıt olmanız gerektiğini de hatırlatalım!

Retromanik ile Online Yeşilçam Mezat

Retromanik Instagram hesabında 2 Şubat Perşembe günü saat 21:30’da tamamı yerli baskı ve orijinal afiş müzayedesi olacak.

Ulaşılması hiç de kolay olmayan bir çok Yeşilçam klasiğinin afişleri bu müzayedede sinemasever ve koleksiyonerlerle buluşacak. 3 yıldır devam eden canlı müzayedelerde bir çok kez nadir afişleri taliplileriyle buluşturan Retromanik, ilk kez sadece afiş özelinde bir müzayede yapacak. İçeriği incelediğimizde zaten özel bir etkinlik olması gerektiğini göreceksiniz. 2 Şubat Perşembe günü saat 21:30’da Instagram Retromanik canlı yayınında görüşmek üzere

Meraklısı için Retromanik mezatları:

Bakkaliye, efemera, eski oyuncak, osmanlıca belge gibi koleksiyona dair pek çok objeye her pazar saat 21:30’da Retromanik Canlı Mezat’tan ulaşabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir ürünle karşılacağınızın garantisini veriyoruz…

Retromanik ile Online Yeşilçam Mezatı

Mezat Nedir:

Açık artırma yoluyla yapılan satış.

Müzayede, mezat ya da açık artırma, taşınır ya da taşınmaz malların en yüksek meblağı teklif eden kişiye satıldığı bir satış yöntemi. Geleneksel müzayede, alıcıların birbirini izleyen artırma önerilerinin müzayede yöneticisi tarafından kabul edilecek en yüksek bedele ulaşması sürecidir.

Tarihte mal ve araziden başka köleler de müzayede yoluyla satılmıştır. Eski Yunan’da kölelerin müzayedeyle satılması Homeros döneminde bile vardı. Bu uygulama Roma İmparatorluğu‘nda da Hristiyanlığın ilk dönemlerinde sürdü. Avrupa’da ortaçağ sonlarında serflik kaldırılınca yeniden canlandı. 18. ve 19. yüzyıllarda Amerikan kolonilerine Afrika’dan getirilen köleler müzayedeyle büyük toprak sahiplerine satılırdı.

Dünyadaki en büyük ve tanınmış antika ve sanat eserleri müzayede firmaları Christie’s ve Sotheby’s‘dir. Değişen dünya şartları müzayedenin de ortamını değiştirmiştir. 

(Wikipedia)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir