90’larda Ne Oldu Youtube’ta Yayında

Son aylarda 90’lı yıllar üzerine oldukça fazla içerik ortaya çıkmaya başladı. Biz de Talay Gürsoy sayesinde haberdar olduğumzu bu içeriği sizlerle paylaşmak istedik.

Bugüne kadar 2 bölümü yayınlanan 90’larda ne oldu videoları dönemin tanıklarına yer veren bir belge niteliğinde. Özellikle pop kültürüne dair ilginç bir içeriğe sahip olan yapımda oldukça fazla kişi ile görüşülmüş bu açıdan izleyenlere oldukça geniş bir arşiv sunuyor. İskender Paydaş, Bahadır Baruter, Murat Murathanoğlu, Ertuğrul Özkök, Güven Erin Erkal, Ege Aydan, Yonca Evcimik, Ahmet San, Atilla Taş, Fatih Ürek, Emel Müftüoğlu, Ömer Karacan, Aydın Örs ve daha pek çok isim videolarda yer alıyor…

Seçilen isimler de zaten 90’lar dediğimizde aklımıza gelen ilk isimlerden. Ancak videolarda kullanılan fotoğrafların kalitesi çekimlerdeki kalite yanında çok zayıf kalıyor. Bir de her bölümde keşke konseptin ismi yazılsa diye düşündük. Örneğin 2. bölüm tamamen 90larda müzik piyasasına ışık tutan bir bölüm olmuş ancak bunu görebilmek için videoyu izlemeniz gerekiyor. İlerisi için pek açıklayıcı değil maalesef.

Video’da yer alan isimler ve dönemin başlı başına ilginç olması nedeniyle bölümleri izlemenizi öneriyoruz.

90’larda Ne Oldu Youtube'ta
90’larda

Videonun yönetmeninde: 90’larda? BİR DÖNEM HİKÂYESİ

Tüm Türkiye’nin dinamikleştiği, dışa açıldığı ve onlarca kanalın ülkeyi rengârenk hâle getirdiği o ışıltılı dönemi düşünün… Acaba o anda geri planda neler oluyordu? Her şey göründüğü gibi miydi? Bu radikal ve hızlı değişime gerçekten hazır mıydık? Yoksa bizlere henüz hiç hazır olmadığımız bir yaşam tarzı ansızın ve hazırlıksız mı verilmişti? Ve en önemlisi; bu değişim geleceğimize nasıl etki edecekti?

YÖNETMENİN GÖZÜNDEN:

Bu “Dönem Serisinde” Yönetmen Yamaç Alkan ilk gençlik yılları olan 90’ları adeta yarım kalmış ve sonu henüz okunmamış bir kitap, kapanmamış bir dava dosyası, yarım kalmış bir film gibi, tekrar gün ışığına çıkarıyor, tartışma ve incelemeye açıyor. Yönetmenin kendi deyimi ile; Nereye baksam, hangi olayın temeline insem, sanat, müzik, spor, siyaset, popüler kültür, medya, toplumsal hayat…

Kısacası her şeyde karşıma 90’lar çıkıyor. Zamansal olarak küçük, sadece birkaç yıl ama geleceğe etkisi inanılmaz büyük yıllar. 90’lar popüler kültürün doğuşuna, bizleri bugün hâlâ olumlu ya da olumsuz etkilediğine, en mutlu anılarıyla ya da tüm günah çıkarmaları ve itiraflarıyla gerçek kahramanların ağzından “Sadece Gerçeği” anlatacak ve uzun yıllar büyük tartışmalara açık olacak bir hikayeyi anlatmak için uzun zaman bekledim. Ve şu an tam sırası… 90’LARDA NE OLDU?

2. bölüm:

90’larda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir