Halit Refiğ’in Teyzem Filmi Artizan Sanat’ta

HALİT REFİĞ’İN TEYZEM  FİLMİ ARTİZAN SANAT’TA GÖSTERİMDE

Artizan Sanat, “Türk Sinemasında Eskimeyenler” serisindeki film gösterimlerine Halit Refiğ’in yönetmenliğini yaptığı Türk sinemasının başyapıtlarından “Teyzem” (1986) ile devam ediyor. Film 4 Mart 2023, Cumartesi günü saat 16:00’da Artizan Sanat’ta seyirciyle buluşacak. Film gösteriminin ardından saat 18:00’de, moderatörlüğünü sinema yazarı Tuba Deniz’in yaptığı, Halit Refiğ’in eşi Gülper Refiğ ile “Teyzem” filmi ve Halit Refiğ sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Teyzem Filmi Hakkında:

Annesi ve üvey babasıyla sıradan bir hayat süren Üftâde (Müjde Ar) görünürde kendi halinde, sıradan bir genç kızdır. Günlerden bir gün kapıları çalar ve gelen kişi evden yıllar önce ayrılan ablasıdır, fakat bu kez yanında küçük oğlu Umur da vardır. Umur ve teyzesi Üftâde arasında son derece içten bir ilişki başlar. Bu ilişki zamanla bambaşka bir boyut edinerek Umur’un hafızasından silemeyeceği anılar yaratacaktır.

Film, yeğeni Umur’un gözünden teyzesi Üftade’yi (Müjde Ar) anlatmaktadır…

Türk Sinemasında Eskimeyenler serisi film gösterimlerine Halit Refiğ’in yönetmenliğini yaptığı Teyzem (1986) ile devam ediyor.

Ümit Ünal’ın 1986 Milliyet Gazetesi Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülü alan senaryosundan çekilmiştir. Sinemamızın başyapıtları arasına giren ve pek çok uluslararası film festivaline de katılan film 1 Ekim 1986 tarihinde gösterime girmiştir.

ARTİZAN SANAT hakkında

Artizan Sanat, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yaratıcı Endüstriler Projesi kapsamında ve Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Sanat Paylaşım Derneği ve Medipol Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen “İstanbul Görsel Sanatlar Merkezi” projesidir. Artizan Sanat, İstanbul’un kültür sanat alanındaki birikimini uluslararası düzeyde yansıtan, butik ve entelektüel bir merkez olmayı hedefliyor. Beyoğlu İlçesi, Mis Sokak’ta Artizan Sanat ismiyle faaliyetlerine başlayan merkez, plastik sanatlardan sinemaya geniş bir perspektifte sanatseverlerin yeni adresi olmaya aday.

           Artizan Sanat’ta sezon boyu gerçekleşecek etkinliklerden bütün sanatseverler ücretsiz faydalanabilir.

            Artizan Sanat’ın etkinlikleri sosyal medya hesaplarından ve artizansanat.com internet sitesinden takip edilebilir.

Adres             :Şehit Muhtar Mahallesi, İstiklal Caddesi,Mis Sokak, No:3, Beyoğlu/İstanbul

Web               : www.artizansanat.com

Twitter           : @artizan_sanat

Instagram      : @artizansanatt

Facebook      : https://www.facebook.com/sanatartizan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir