Münih Türk Film Günleri Nisan’da Başlıyor

Münih Türk Film Günleri: SinemaTürk Filmzentrum e.V. Derneği tarafından Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen Münih Türk Film Festivali, 34. yolculuğuna 30 Mart’ta başlıyor. Türkiye sinemasından son dönem yapımları bir araya getiren festivalin açılışı, Serpil Altın’ın yönettiği “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” ile Rio Filmpalast Sineması’nda yapılacak. Bu yıl da kadın yönetmenlerin son filmlerine özel bir seçkinin hazırlandığı festivalde, Çiğdem Sezgin’in “Suna”, Gizem Kızıl’ın “Bana Karanlığını Anlat” ve Ceylan Özgün Özçelik’in “Cadı Üçlemesi 15+” adlı filmleri gösterilecek. Festivalde ayrıca, Ali Kemal Güven’in “Çilingir Sofrası”, İsmet Kurtuluş ile Kaan Arıcı’nın LCV (Lütfen Cevap Veriniz) ve Zekiye Kaçak ile Jeyan Kader Gülşen’in “Bu Ben Değilim” adlı filmlerinden yola çıkarak sinemamızda kuir görünürlüğü tartışmaya açılacak. Özcan Alper, Tayfun Pirselimoğlu gibi usta yönetmenlerin yeni filmleriyle ağırlanacağı festivalde, Emin Alper’in Antalya ve Ankara film festivallerinde En İyi Film seçilmiş son yapıtı “Kurak Günler”e özel bir gösterim de yapılacak. 30 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek 34. Münih Türk Film Festivali’nin programı ve biletleri için detaylar tuerkischefilmtage.de adresinde.

30 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında 34.sü yapılacak Münih Türk Film Festivali, Münih’in iki köklü sinemasında, Rio Filmpalast ve Neuen Rottmann Kino’da düzenlenecek. Dört gün boyunca on beş filmlik bir programla Münihli sinemaseverlerin karşısına çıkacak festivalde, yakın dönem Türkiye sinemasından önemli örnekleri bir araya getiriyor.

Açılış ‘Bir Zamanlar Gelecek: 2121ile

Serpil Altın’ın yönettiği Bir Zamanlar Gelecek: 2121 ile açılışını yapacak festivalin ikinci gününde, Ali Kemal Güven’in “Çilingir Sofrası”, İsmet Kurtuluş ile Kaan Arıcı’nın yönettiği LCV (Lütfen Cevap Veriniz) ve Zekiye Kaçak ile Jeyan Kader Gülşen’in birlikte yönettiği belgesel Bu Ben Değilim gösterilecek.

Festivalin üçüncü gününde ise sinemaseverleri uzun ve kısa filmlerden oluşan bir seçki bekliyor. Özcan Alper’in Karanlık Gece, Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr ve Soner Caner’in Mukavemet filmlerinin yanı sıra, kısa film programında Aram Dildar’ın Navnîşan, Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız, Elif Refiğ’in Siz Biraz Uzak Kaldınız, Volkan Güney Eker’in Larva ve Erinç Durlanık’ın Dış Hatlar adlı filmleri izlenebilecek.

Münih Türk Film Günleri

Kadın yönetmenlere özel

Festival’in son günü kadın yönetmenlere ayrıldı. Çiğdem Sezgin’in Suna ve Gizem Kızıl’ınBana Karanlığını Anlatadlı filmlerinin yanı sıra Ceylan Özgün Özçelik’in Cadı Üçlemesi 15+ adlı belgeseli de gösterilecek.

Kurak Günler’e özel gösterim

Festivalde bir de Emin Alper’in yönettiği Kurak Günlere özel bir gösterim de yapılacak. Antalya ve Ankara film festivallerinde En İyi Film seçilen, Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Kurgu Ödülü’nü kazanan film, 3 Nisan Pazartesi seyirciyle buluşacak. Gösterime ayrıca filmin oyuncularından Erdem Şenocak da katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Sinemamızdan kuir hikâyeler

Festival kapsamında ayrıca, Türkiye Sineması’nda Kuir Bakış” konulu bir panel yapılacak. Kuir yaşam ve özgürlük mücadelesine özel bir alan açarak Türkiye’de LGBTI

sinemasının görünürlüğüne destek olmayı amaçlayan festival, programında yer alan üç film üzerinden sinemamızdaki bakışı bu panelle tartışmaya açacak. 1 Nisan Cumartesi günü yönetmen ve yazar Can Merdan Doğan’ın moderatörlüğünde yapılacak panele, senarist ve yönetmen Ali Kemal Güven, senarist Erdi Işık ve senarist ve yönetmen Jeyan Kader Gülşen konuşmacı olarak katılacaklar.

Münih Türk Film Günleri’nde tüm filmler orijinal dillerinde, Almanca ya da İngilizce altyazılı olarak izlenilebilecek. Biletler Tam 11 Euro, İndirimli 10 Euro’dan tuerkischefilmtage.de adresinden satın alınabilecek.

1989’dan beri SinemaTürk Filmzentrum e.V. Derneği tarafından düzenlenen Münih Türk Film Festivali, 30 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi için: tuerkischefilmtage.de

34. Münih Türk Film Günleri

30 Mart-2 Nisan 2023

WEB|FACEBOOK| INSTAGRAM|TWITTER|YOUTUBE

SİNEMALAR

Açılış: Rio Filmpalast (Açılış)

Rosenheimer Str. 46, 81669 München MVV: S-Bahn veya Tram 15, 25: Rosenheimer Platz

089 / 48 69 79

Gösterimler: Kino Neues Rottmann

Rottmannstr. 15, 80333 München MVV: U1/7 veya Tram 21: Stiglmeierplatz, U2: Theresienstraße

089 / 52 16 83

BİLETLER

Tam: 11,00 €, İndirimli: 10,00 €, 5’li Bilet (Açılış Hariç): 45,00 €

Açılış: Riopalast.de – 089 / 48 69 79

Gösterimler: Neues Rottmann – 089 / 52 16 83

One thought on “Münih Türk Film Günleri Nisan’da Başlıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir