Cüneyt Arkın ‘ın yer aldığı 4 film MUBI’de

cüneyt arkın dka star wars peluş

Teknik yetersizlikler ve zor koşullara rağmen kült haline gelerek dünyada da tanınır hale gelen, başrollerinde Cüneyt Arkın‘ın yer aldığı ve Çetin İnanç imzasını taşıyan birbirinden özel 4 film, dijital platform MUBI‘de.

Atmosferiyle izleyenleri başka bir aleme götüren Dünyayı Kurtaran Adam da sinema tarihinde ayrı bir yere sahip. 1982 yılında çekilen bu bilim kurgu filmi, Türk sinemasının ilk “uzay operası” olarak kabul ediliyor.

Star WarsJawsRambo, zombiler, ninjalar gibi popüler kültüre mal olmuş pek çok hikaye ve karakterin yer aldığı ÇölÖlüm SavaşçısıDünyayı Kurtaran Adam ve Vahşi Kan filmleri Mubi platformu vasıtasıyla sinemaseverlerin karşısına çıktı!

(Kaynakça: Furkan Erkan’ın haberinden)

Turkish Star Wars adıyla bilinen ve dünyanın pek çok ülkesinde tematik festivallerde gösterilen, Türkiye’nin yurtdışında en fazla tanınan filmlerinden birisi olan Dünyayı Kurtaran Adam, yakın zamanda aramızdan ayrılan usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın en tanınan filmlerinden de birisi.

Bu filmlerle ilgili Sinematik sitemizde de yazılar bulunuyor. Filmlerin detaylı incelemelerine ve eleştirel değerlendirmelerine ulaşabilirsiniz. Umarız yazılarımızı yeniden okur ve gözden geçirirsiniz!

Ölüm Savaşçısı

Ninja çeteleriyle ve soluksuz aksiyon sahneleriyle dolu Ölüm Savaşçısı, kung fu ustalarına parmak ısırtacak dövüş koreografilerine sahip. Çetin İnanç’la birlikte yönettiği bu kült filmde dövüş sanatlarındaki ustalığını konuşturan Cüneyt Arkın, bir yandan da dedektiflik becerilerini sergiliyor.

Dünyayı Kurtaran Adam aka Turkish Star Wars
Çizgi romanlardan çıkma uçsuz bucaksız bir hayal gücü, uzay gemileri, yaratıklar, Star Wars’tan “ödünç alınan” sahneler. Çetin İnanç ve Cüneyt Arkın’ın adını tüm dünyaya duyuran Dünyayı Kurtaran Adam, sıfıra yakın bir bütçeyle çekilerek sinema tarihinde iz bırakan, eşine az rastlanır bir kült film.

Vahşi Kan aka Turkish İlkkan Rambo:

Çetin İnanç ve Cüneyt Arkın işbirliğinin en özgün örneklerinden Vahşi KanRambo serisinden ilham almakla kalmıyor, işin içine zombileri bile sokuyor! Hayalgücünün sınırlarını zorlayan replikleriyle dillere pelesenk olmuş, dövüş sahneleri dillere destan bir kült film.

Çöl aka Turkish Jaws

Filmin adı sizi yanıltmasın, Çöl aslında “jet rejisör” Çetin İnanç usulü bir Jaws uyarlaması! Motosiklet üzerinde çılgın kovalamaca sahnelerini ardı ardına dizen bu kült film, Çetin İnanç ile Cüneyt Arkın’ın Hollywood filmlerini kendilerince yorumladıkları dönemin en enteresan örneklerinden.

cüneyt arkın dka star wars peluş

Cüneyt Arkın’ın başrolde olduğu ve Çetin İnanç‘ın yönettiği bu özel filmler Mubi üzerinden izlenilebiliyor.

One thought on “Cüneyt Arkın ‘ın yer aldığı 4 film MUBI’de

  1. Cüneyt Arkın Türk sinemasının önemli isimlerinden biri. Sinemaya ne derece emek verdiği de ortada. MUBI üyeliğim maalesef bulunmuyor ancak makale için teşekkür ederim kaleminize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir