Five Nights at Freddy’s

Gece Sıkılan Adam, izledikleri arasında birkaç cümleden fazlasını yazmayı zorlayanları, bizimle paylaşmaya devam ediyor. Video oyunu uyarlaması Five Nights At Freddy’s, sizlerle.

Gece Sıkılan Adam'dan kafa dağıtımına katkıda bulunacak önerileriyle sizlerle. Five Nights at Freddy's izlemeye değer mi?

Video oyunu uyarlamalarının kötü şöhretini bilen ve yıllardır bu şöhretin gerekçelerini yaşayarak deneyimlemiş biriyim. Fragmanı izlediğimde de bu film için hiçbir beklenti oluşturmamam gerektiğini anlamıştım. Gene de gönül bu, “Belki” diyor.

Ürkütücülükten uzak, mantık hataları bol, karakterleri renksiz bir işti. Bunlara rağmen kendini izletmeyi bildi, yarıda bırakmadım. Yabancı basında seveni bile olmuş ama buna ikna olamıyorum. Kötünün iyisinden fazlası denemez.

Orijinal Five Nights At Freddy’s serisi tüm ucuzluğuna rağmen gerilim, hafiften kara komedi ve gizem barındıran bir hikaye etrafında dönüyor. İnternet üzerinden geçimini sağlayan bir dolu Youtuber’a emek teknesi olmuş bir külliyat. Biraz da bu sebeple bu filmi o kadar da kötü yapmayacaklarına inanmak istemiştim. İşin sonunda tadımlık hayran servisi bir şey olmuş ama keyifli bir hikayecilik olmamış.

Çok uzatmaya gerek yok, 2021’de bu seriden kopyayla çekilen Willy’s Wonderland çok daha eğlenceli bir iş. Ritmini iyi götüremese de o filmde merak uyandıran bir Nicholas Cage var, burada ise hiçbir şey yok. Kopyaya yani Wily’s Wonderland’a şans verin ama Five Nights at Freddy’s’i es geçin derim.

Gişede tutarsa – ki tutmuş – iki film daha yapacaklarmış bir de. Ne anlatacaklarını hiç merak etmiyorum.

Fragmanını izlemek için tıklayınız: Five Nights At Freddy’s | Official Trailer

GECE SIKILAN ADAM

İşten eve geldin, canın mı sıkılıyor, izleyecek bir şeyler ararken daha da mı sıkılıyor. Sıkı can iyidir ama sıkı filmler, diziler de iyidir. Gece Sıkılan Adam, kafa dağıtımına katkıda bulunacak önerileriyle sizlerle.

Yazarın diğer yazıları için üstteki resme tıklayınız. “Gece Sıkılan Adam, başka neler yapıyormuş” derseniz bu da Instagram hesabı: Gece Sıkılan Adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir