Neandria Türkiye’de ilk kez seyircisiyle buluştu

 

Reha Erdem’in son filmi “Neandria”, önceki gece Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşen özel gösterimle Türkiye’de ilk kez seyircisiyle buluştu. Yoksul bir köyde atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alan filmin gösterimine Reha Erdem’in yanı sıra oyuncular Deniz İlhan, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Gizem Katmer ve Ayşegül Kopartan da katıldı. Türkiye’nin ilk ekolojik sürdürülebilir yapımlarından olan filmin İstanbul’daki bir diğer özel gösterimi 4 Şubat Pazar akşamı Kadıköy Sineması’nda olacak ve gösterimin ardından Reha Erdem ve Tanıl Bora’nın katılacağı “Ekolojik Sürdürülebilir Yapım” konulu bir sohbet de gerçekleşecek. Yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatan filmin yardımcı yönetmenliğinde Deniz Tortum bulunurken, görüntü yönetmenliğini de, “Kaç Para Kaç” (1999), “Korkuyorum Anne” (2004), “Beş Vakit” (2006), “Kosmos” (2009), “Jîn” (2013), “Şarkı Söyleyen Kadınlar” (2013) ve “Koca Dünya” (2016) gibi Reha Erdem filmlerinde de çalışan Florent Herry yaptı. 10 Şubat’ta İzmir’de Karaca Sineması’nda, 17 Şubat’ta Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda özel gösterimlerine devam edecek “Neandria”, Başka Sinema dağıtımıyla 15 Mart’ta sinemalarda gösterime girecek.

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Atlantik Film’in üstlendiği Neandria 15 Mart Cuma günü sinemalarda.

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Ömer Atay ve Serra Ciliv’in üstlendiği “Neandria”, önceki gece (31 Ocak) Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşen özel bir gösterimle, Türkiye’de ilk kez seyircisiyle buluştu. 

Reha Erdem’in yanı sıra oyuncular Deniz İlhan, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Gizem Katmer ve Ayşegül Kopartan, yardımcı yönetmenliği üstlenen Deniz Tortum, görüntü yönetmeni Florent Herry’nin de bulunduğu gösterime ayrıca, Tilbe Saran, Ecem Uzun, Berker Güven, Emrah Özdemir, Azra Deniz Okyay, Nehir Tuna, Selcen Ergun gibi oyuncu ve yönetmenler de katıldı. 

“Olmayacak şeyleri hayâl etme gücünü bulmalıyız”

Seyircinin alkışlarıyla karşılanan filmin gösterimi ardından film ekibi, sinema yazarı ve festival programcısı Nil Kural’ın sunumuyla sahnedeydi. Türkiye’nin ilk ekolojik sürdürülebilir yapımlarından olan filmin çekimleri sürecinin zorluklarla dolu olduğunu vurgulayan Reha Erdem, “Bunu başarmak bizim için önemliydi. Basit bir şekilde pet şişe kullanmayalım dediğimiz zaman bile küçük hayatımızda tıkanmalar oluyor. Biz de setimizde bunu deneyelim, bu atmosferi oluşturalım istedik” dedi ve ekledi “Her şey küçük küçük başlıyor. Olmayacak şeylere inanmamız gerekiyor. Böyle bir dünyada ve özellikle böyle bir Türkiye’de. Olmayacak şeyleri hayâl etme gücünü bulmamız gerekiyor. Çevre de, sinema da, hayat da bunun içinde.”

Özel gösterimlere devam

Film, İstanbul’daki ikinci özel gösterimini 4 Şubat Pazar akşamı Kadıköy Sineması’nda yapacak. Filmin gösterimi ardından ayrıca, Reha Erdem ile yazar, editör ve aynı zamanda filmde Cumhur Hoca rolünde izleyeceğimiz Tanıl Bora’nın katılacağı “Ekolojik Sürdürülebilir Yapım” konulu bir sohbet gerçekleşecek.

Özel gösterimlerine 10 Şubat’ta İzmir’de Karaca Sineması’nda, 17 Şubat’ta Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda devam edecek “Neandria”, 15 Mart 2024 tarihinde sinemalarda gösterime girecek.

Çatlaklardaki isyan ve aşk

“Neandria”, antik bir kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor. Köye yeni gelen İmam ile birlikte değişen hayatı da izleyen film, yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatıyor. Usta oyuncuları ve yeni keşifleri bir araya getiren filmde, Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora rol alıyor.

Türkiye’nin ilk yeşil yapımlarından

2023’ün Ekim ayında 39. Varşova Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Neandria”, yeşil yapımın Türkiye’deki ilk örneklerinden. Ekolojik olarak sürdürülebilir yapım girişimi olarak tamamlanan ve Kiraz Erdem’in Sürdürülebilir Yapım Sorumlusu olduğu filmin çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşti.

Sekizinci kez Erdem ve Herry ortaklığı

Reha Erdem’in yazıp yönettiği ve aynı zamanda kurgusunu ve ses tasarımını yaptığı “Neandria”nın görüntü yönetmenliğinde, “Kaç Para Kaç” (1999), “Korkuyorum Anne” (2004), “Beş Vakit” (2006), “Kosmos” (2009), “Jîn” (2013), “Şarkı Söyleyen Kadınlar” (2013) ve “Koca Dünya” (2016) filmlerinde de çalışan Florent Herry’nin imzası bulunuyor. 

Yürütücü yapımcılığını Kaan Mestut’un, yardımcı yönetmenliğini Deniz Tortum’un üstlendiği filmin seslerini Herve Guyader ve Furkan Atlı, sanat yönetimini Peri Okan, kostüm tasarımını Merve Ertan, müziklerini Alican Çamcı yaptı.
Bir Atlantik Film yapımı olan “Neandria”, 15 Mart 2024 tarihinde Başka Sinema dağıtımıyla sinemalarda gösterime girecek.

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Atlantik Film’in üstlendiği Neandria 15 Mart Cuma günü sinemalarda.

NEANDRİA / İSTANBUL ÖZEL GÖSTERİM

Anadolu / Sohbetli Gösterim (Reha Erdem & Tanıl Bora’nın katılımıyla)

Biletler: Biletinial

4 Şubat 2024, Pazar | 21:00 Gösterim, 22:30 Sohbet – Reha Erdem & Tanıl Bora ile “Ekolojik Sürdürülebilir Yapım” | Kadıköy Sineması

Bahariye Cad. Kadıköy Pasajı No:25 Kadıköy/İstanbul

NEANDRİA / İZMİR ÖZEL GÖSTERİM

Sohbetli Gösterim (Reha Erdem & Ömer Atay’ın katılımıyla)

10 Şubat 2024, Cumartesi | 20:00 | İzmir Karaca Sineması 

İsmet Kaptan Mah. Şevket Özçelik Sk. No:55/B Konak/İzmir 

NEANDRİA / ANKARA ÖZEL GÖSTERİM

Sohbetli Gösterim (Reha Erdem & Ömer Atay’ın katılımıyla)

17 Şubat 2024, Cumartesi | 19:00 | Büyülü Fener Kızılay Sineması 

Kocatepe Mh Meşrutiyet Cad, Hatay Sk. No:18 Çankaya Ankara

NEANDRİA / VİZYON

15 Mart 2024

Salon ve seans bilgileri çok yakında baskasinema.com’da

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Atlantik Film’in üstlendiği Neandria 15 Mart Cuma günü sinemalarda.

NEANDRİA

2023, Türkiye, 90’

Renkli, Türkçe, DCP

Yazan ve Yöneten: Reha Erdem

Yapım: Atlantik Film

Yapımcı: Ömer Atay, Serra Ciliv

Yürütücü Yapımcı: Kaan Mestut

Oyuncular: Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan, Tanıl Bora, Cihan Özdeniz, Cem Baza, Emre Melemez, Caner Yılmaz

Görüntü Yönetmeni: Florent Herry 

Kurgu: Reha Erdem

Ses Tasarım: Reha Erdem

Müzik: Alican Çamcı

Yardımcı Yönetmen: Deniz Tortum

Ses: Herve Guyader, Furkan Atlı

Sanat: Peri Okan

Kostüm: Merve Ertan

Makyaj: Semra Hatay

Reji: Batu Erol, Ladin Esen, İrem Akay 

Yapım Ekibi: Çağan Yazılgan, Onur Bardakçıoğlu, Derya Pamuk

Sürdürülebilir Yapım Sorumlusu: Kiraz Erdem

Focus Puller: Özkan Karaköse

Kamera Asistanı: Ahmet Seçkin

DIT: Onur Yılmaz

Gaffer: Muharrem Acar

Best Boy: Uğur Can Dereli

Işık Asistanı: Salih Bölme

Set Amiri: Sedat Yüce

Set Asistanı: Ayhan Uzun, Tolga Çil

Kamera Arkası: Selin Bonfil

Boom Operatörü: Gürkan Çolakoğlu

Cast: Gözde İkinci

Cast Asistanı: Emre Soydaş

Lokal Catering Sorumlusu: Elçin Demiröz Duru

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Atlantik Film’in üstlendiği Neandria 15 Mart Cuma günü sinemalarda.

NEANDRİA, geçmişin izleri hayli silinmiş antik bir şehrin yıkıntılarının hemen altında, yoksul bir Ege köyünde geçiyor. Köyde hayat, dünyanın gerisinde yaşanandan hiç de farklı değil: Kıskançlık, hırs ve korku, burada da ele geçirmiş insanları. Yarışma, avlanma ve kazanma hırsının hasta ettiği bu insanların arasında bir tek, 18 yaşındaki Suna, yaşamaya dair can alıcı soruları sormaya cesaret edecektir. İyi ya da kötü olanı kim bilebilir ki? Ve, yolun nasıl yürüneceğini kim bize söyleyebilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir