Türk sineması ve onun besin kaynaklarına olan ilgimiz üzerinde düşündüklerimizi paylaşmak için 2007’den beridir bir araya geldiğimiz ortak platformun ismidir Sinematik Yeşilçam. Bu ortak platformu Gökay Gelgeç, Ercan Demirel ve Utku Uluer kurmuşlardır.
Klişeleşmiş yorumlar yapmadığımız ve popüler kaygılara kurban verilmiş, belki de dudak bükülmüş ve küçümsenmiş filmleri yazdığımız için kendimize “Alternatif Yeşilçam Kültürü Sitesi” diyoruz.
4 yıl Blogspot adresimizde paylaşımlarımızı yaptıktan sonra hem şu an ki yeni adresimize taşındık. Eski blog yapımızda uzun süre sansür ve yapısal sorunları yaşadıktan sonra 2012 yılında yeniden düzenli yayınımıza geri döndük. Genişlettiğimiz sitemizde eskiden dosya olarak yayınladığımız yazıları birer bölüm haline getirirek Yeşilçam‘a ait Türkçe bir içerik oluşturma konusunda öncü bir site olmaya devam ediyoruz.
Kendi sinema eleştirmenleri tarafından yok sayılmış ve hatta aşağılanmış bir sinemanın kıyıda kalmış eserlerinden geniş kitlelere ulaşmış bütün eserlerine kadar pek çok film ve unutulan emekçileri hakkında bir ortak bilgi paylaşımı ortamı yaratmaya çalışan Sinematik Yeşilçam‘ın birinci önceliği arşiv yaratmaktır. Yeni adresimize taşındığımızdan beri aramıza katılan yönetmen, araştırmacı yazar Mesut Kara bize bu yolda yol gösterenlerin başında geliyor. O yüzden sitemizin ana misyonu Yeşilçam arşivciliği yani bizim tabirimizle Yeşilçam Arkeolojisi’dir…
Sinematik Yeşilçam Logo Tasarısı Mawa Media’ya aittir
Bizlere her daim destek verenler;
Safa Önal, Çetin inanç, Levent Çakır, Ali Murat Güven, Mesut Kara, Giovanni Scognamilla, Ege Görgün (Ters Ninja), Kaya Özkaracalar, Serhat Köksal, Vadullah Taş, Bülent Pelit
Sinematik Yeşilçam‘ın en önemli amaçlarından birisi internet ortamında yeşilçam’a dair bir arşiv oluşturmaktır. 2007 yılından beridir sitemizde ağırlıklı olarak özgün yazılara yer vermekteyiz. Buna paralel olarak 2013 yılında genişletmeyi düşündüğümüz arşivimize pazar Yazıları ve Yeşilçam söyleşileri adı altında çeşitli kaynaklardan derlediğimiz yazılara da kaynak belirterek yer vermeye başladık.
Sinematik Yeşilçam yazarı olmak çok zor değildir. 2013’ten itibaren Sinematik Yeşilçam için kendi oluşturduğu en az 5 (Beş) paylaşımı paylaşan paylaşımcalara Sinematik Yeşilçam yazar kadrosunda yer veriyoruz. Ancak özgün içeriğimizi korumak adına genellikle size ait yazılara yer vermeyi prensip olarak şeçtik. Eğer yazarımız yazısını Sinematik Yeşilçam için yazdığını beyan ederse yayınlanan yazıların editoryanın bilgisi dışında diğer siteler ile paylaşılmamasını rica ediyoruz. Bunun dışında yayınlanan yazıların tüm sorumluluğu yazarına aittir
Okurlarımız için:
Her okurumuz bizim için potansiyel bir araştırmacı ve yazardır. Bu nedenle yazılara yapılan yorumlar bizim için oldukça önemlidir. Bu konuda sizlerin katkısını her zaman bekliyoruz. Site hakkında eleştiri ve önerilerinizi [email protected] adresine yollayabilirsiniz. Sinematik Yeşilçam olarak düzgün türkçe kullanımına özellikle dikkat ediyoruz. Ancak sizlerden gelen uyarılarıda dikkate alıyoruz.Site olarak dil, din ve ırk farklılıkları konusunda tavır alan bir site yapılandırma gayreti içerisindeyiz. Yazarların kendi ideolojileri adına yazdıkalrı herşeyi yazmakta serbesttirler. Bu konuda siteyi değil yazarı referans almanızı öneririz. Siteyi suçlayacak ve töhmet altında bırakacak yorumlara izin vermeyeceğiz. Bütün yorumlar editörlerden ve yazarlardan geçmektedir. Hakaret içermeyen hemen her yorum bugüne kadar yayınlanmıştır.
Sinematik Yeşilçam‘da özgün yazıların iznimiz halinde yayınlanması ve bir kısmının kaynak göstermeden yayınlanması yasaktır. Alıntı yaptığımızda belirtmeyi taahüt ediyoruz. Eğer bir alıntı yapacaksanız lütfen önce bizimle bağlantıya geçiniz. En azından yazılarımızın nerde kullanıldığını bilmek isteriz, lütfen başkalarının emeklerini kendinizin gibi göstermeyiniz.
Thank you for letting me post my list of turkish movies. I am sure these are all long lost treasures to you as well as to me. But if one does not as one cannot be told no. I hope perhaps foolishly that maybe one or two scraps remain other than just posters. I love the mask genre from all over the world. In movies, comics, well you get the idea, it’s just a hobby but one I’ve been passionate about the preservation of cuture of media as art. Please help if you can. Thank you.
Turkish Movie Want List:
Disi Killink (She-Killink) / 1967
Director: Aram Gulyuz
Fantoma Istanbul’da Bulusalim (The Phantom: Istanbul Appointment) / 1967
Director: Natuk Baytan
Kara Atmaca (Black Hawk) / 1967
Director: Nisan Hancer
Kilink Canilere Karsi (Kilink vs The Murderers) / 1967
Director: Cetin Inanc
Kilink Frankenstayn’a Karsi (Kilink vs Frankenstein) / 1967
Director: Nuri Akinci
Mandrake Kilinke’e Karsi (Mandrake vs. Kilink)/ 1967
Director: Oksal Pekmezoglu
Saskin Hafiye Kilinge Karsi (The Confused Detective vs Kilink) / 1967
Director: Natuk Baytan
Binbasi Tayfun (Captain Cyclone) / 1968
Director: Tolgay Ziyal
Casus Kiran (Spy Smasher) / 1968
Director: Yilmaz Atadeniz
Kara Atmaca’nin Intikami (Black Hawk’s Revenge) / 1968
Director: Nisan Hancer
Demir Pence Casuslar Savasi / 1969
Director: Cetin Inanc
Ruzgar Hafiye (The Wind Detective) / 1969
Director: Cevat Okcugil
Supermen Fantoma’ya Karsi (Super-man vs. Fantomas) / 1969
Director: Kayhan Arikan
Simsek Hafiye (The Thunder Detective) / 1970
Director: Savas Esici
Belanin Krali / 1971
Director: Yilmaz Atadeniz
Kilink Olum Saciyor (Kilink Spreads Death) / 1971
Director: Birsen Kaya
Kinova Demir Yumruk (Kinova: Iron Fist) / 1971
Director: Cetin Inanc
Maskeli Ucler (The Masked Trio) / 1971
Director: Melih Gulgen
Kizil Maske’nin Intikami (Revenge of the Phantom) / 1971
Director: Cavit Yoruklu
Super Adam (Superman) / 1971
Director: Cahit Yoruklu
Bombala Oski Bombala (Bomb Them Oski, Bomb Them!) / 1972
Director: Cetin Inanc
Disi Akrep (Scorpion Woman) / 1972
Director: Feridun Kete
Kaplan Kadin Dehset Adasi (Tiger Woman Terror Island) / 1972
Director: Tancan Akin
Kinova 2- Kara Seytan (Kinova 2 – Black Devil) / 1972
Director: Cetin Inanc
Kinova 3- Kamcili Kadin (Kinova 3- Woman with the Whip) / 1972
Director: Cetin Inanc
Super Adam Kadinlar Arasinda (Superman Amongst the Women) / 1972
Director: Cavit Yoruklu
Super Kadin Dehset Saciyor (Super Woman Spreads Terror) / 1972
Director: Feridun Kete
Ucan Kiz (The Flying Girl) / 1972
Director: Semih Evin
Kara Maske (The Black Mask) / 1973
Director: Nuri Akinci
Yilmaz Kolusuz Kaharaman’a Karsi (Kilink vs The One Armed Warior)/ 1974
Director: Mujdat Saylav
Supermenler (3 Supermen Against Godfather) / 1979
Director: Italo Martinenghi
Uc Supermen Olympiatlarda (3 Supermen at the Olympic Games) / 1984
Director: Italo Martinenghi
Any assitance you can aid me in finding a copy no matter how poor (I’ve watched some really bad copies just because I love the genre) I am not hard to please. Thank you again it is greatly appreciated.
Kindly
Richard Boucher
Aka Mr Goldeage @ [email protected]
https://www.facebook.com/groups/ItnternationalGoldenage/ My facebook Goldenage page
http://comicbookplus.com/ A Public Domain Reading library of Golden Age comics From Around The World – Including Pulps…Dime Novels…Romance Titles, War. Super Heroes – Horror, you name it the reading library has pretty much has it for you. Use the site reader or your own device. Or, if so inclind, download the Public Domain files for later.
My movies of shit hollywood
Bir mail listesi varsa üye olmak istiyorum yeni yazılarda bilgilenmek üzere…
Sitemizin sağ kısmına eklediğimiz kutudan ekleyebilirsiniz
Tam olarak incelemedim ancak siteniz güzel. Daha yeni keşfediyorum.
Sevgili Sinematik Yesilcam Ekibi.
Üç Bölümlü Kısa Film (1978) adlı, yönetmeni Arca Özcan olan, filmin üzerinde Frankfurt Goethe Üniversitenin Film BiIim bölümün semineri için bilgi ariyorum. Bu konuda lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz?
Sorularim:
– Üç Bölümlü Kısa Filmi izleme imkanı varmı?
– Mümkünse o filmi nerede izleyebilirim?
– Filmi analog veya dijitalmi izleyebilirim?
– Analog kopyaları varmı? Varsa kaç tane var ve onları nerede bulabilirim?
– Üç Bölümlü Film kaç kere gösterildi?
– Kimlere gösterildi?
– Izleyenlerin reaksiyonu nasıldı?
– Filmin hangi bölümü en çok beğenildi? Hangisi en az?
– 1978 yılında 15. Altın Portakal Filme Festivalinde ödülendirilmiş. Tam olarak neden ödülendirildi? Jüri tam olarak neyi beğendi?
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sevgilerimle
Yasemin Soydas
Başarılı bir blog. Tebrikler.