Yeşilçam karakterleri Minyon olursa – Minyonlar Yeşilçam’da!

Minyonlar

Minyon dünyası oyuncaklarıyla sempatik şekilleriyle özellikle çocukların sevgilisi oldu. Minyonların animasyon filmi vizyona girdiğinde daha öncede sitemizde minimal yeşilçam afiş işlerine yer verdiğimiz sanatçı Selahattin Birgül Minyonların Yeşilçam versiyonlarını hayata geçirmişti. üzerinden biraz zaman geçmesine rağmen bu görselleri sizlerle paylaşmak istedik. Aşağıda farklı kaynaklardan derlediğimiz bilgileri okuyabilirsiniz, en altta ise  galerimiz var; bakalın bu sevimli animasyon karakterlerinden hangisinin yeşilçam avatarını daha çok beğeneceksiniz…

Minyonlar kimdir?

Minyonlar insanoğlundan önce de bu dünya üzerinde yaşamını sürdüren harika yaratıklardır. Amaçları ise biraz gariptir: Gelmiş geçmiş en çılgın efendiye hizmet etmek. Yıllar boyunca onlarca farklı efendiye hizmet eden Minyonlar T­Rex, Mısır firavunları, Dracula ve hatta Napolyon’a bile hizmet etme şansı yakaladılar. Her seferinde efendilerinin sonunu getirdiler.

Ne yaparlar?

Bir efendi bulamadıkları zaman mutsuz olan ve yaşam enerjilerini kaybeden Minyonlar her zaman bir arayış içerisindedir. Bu arayışlarında en çılgın efendi olan Minyon’un zaafı ise muzdur. Muz’a hayır diyemezler ve en önemli görevleri bile bir kenara bırakıp muz yemeye başlayabilirler.

4 Eylül’de sinemalarda gösterime giren  yeni filmin konusu da buradan geliyor aslında. Önceki filmlerde aynı kötü efendiye sahip olan Minyon kahramanlar, bu filmde biraz daha eksiye gidiyor ve efendi bulma maceralarını bizlere anlatıyor. Daha önce Çılgın Hırsız filmi ile karşımıza çıkan ve Gru adında kötü bir efendiye sahip olan bu sevimli yaratıklar (veya şeyler) Gru’yu bulana kadar bakalım hangi yollardan geçmişler?

yazı kaynak: http://1890.com.tr/yeni-baslayanlar-icin-minyonlar-nedir-ne-degildir/

Yeşilçam ve Selahattin Birgül

minyon-KAPICILAR-KRALIAnimasyon harikası Çılgın Hırsız serisi ile hayatlarımıza giren küçük, sarı minyonlar kısa sürede fenomen haline geldi. Serinin 2. filminin ardından kendi bağımsız yapımlarını bile kazanan minik kahramanlarımız Minyonlar filmi ile daha da tanınır hale geldi. Dünyayı fetheden minyon modasının Yeşilçam sinemasına atlaması ise beklenmeyen bir şeydi. Ancak sanatçı Selahattin Birgül dünyayı kasıp kavuran minyonların Yeşilçam’daki potansiyelini gördü ve sevdiğimiz Yeşilçam ünlülerini minyonlar olarak yeniden yorumladı. Selahattin Birgül Tarık Akan’ın Ferit’i, Hulusi Kentmen ve unutulmaz mimikleri, Kapıcılar Kralı Kemal Sunal, Turist Ömer ve Küçük Emrah’a 14 Yeşilçam ile bütünleşmiş karakter üzerinde çalışmış ve çokta iyi yapmış.

kaynak:  www.behance.net/sbirgul

 

 

One thought on “Yeşilçam karakterleri Minyon olursa – Minyonlar Yeşilçam’da!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir