Film Karelerinde Yeşilçam 144

Bu haftaki paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Aykut Emrel Akalın‘a ait.
Yıllardır devam ettiğimiz paylaşımlarımız yüzlerce kareye ev sahipliği etti. Sinematik Yeşilçam yazarları ağırlıkla yakaladığı karelere yer vermeye devam ediyoruz… Yine araya bir kaç aylık bir zaman koyduk ve yeniden Aykut Emrel Akalın yakaladığı efsane 6 adet kare sizlerle.

Dostlarımız sağolsunlar bu konuda en geniş arşivi oluşturduk. Her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

İlyas Salman

Çirkinler de Sever – İlyas Salman. şu kareleri filmin orijinal negatifinden alıp yüksek kalitede fotoğraf olarak basacaksın ne muhteşem kareler çıkar. Ertunç Şenkay‘ın kamerasından… Sinan Çetin‘in fotoğrafçılığı da olduğu için özellikle bu filmde epey güzel resimler var.

Pembe Mutlu - Bu haftaki paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Aykut Emrel Akalın'a ait.

Feryada Gücüm Yok filminden Pembe Mutlu

Turgut Boralı – Erol Günaydın – Kamuran Usluer. İzlemeye doyamadığım üçleme filmi Düğün TRT de yayınlanmıştı.

Bu haftaki paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Aykut Emrel Akalın'a ait.

Ölüm Peşimizde filminden Memduh Ün

Yeşilçam sonrası dönem… Nuri Bilge Ceylan sinemasını epey geçte olsa ilk defa izliyorum. 2002 yapımı bu “uzak” adlı filmi beğendim. Benim gibi görselliğe önem verenlerin beğeneceğini umuyorum film resim sergisi gibi baştan sona harika görüntülerden oluşuyor. Normalde müziksiz film tarzım değil ama Nuri Bilge o kadar farklı bir film çekmiş ki sürükleyici bir konusu olmamasına rağmen yaklaşık 2 saat nasıl bitti anlayamadım yani hiç sıkılmadan izledim. Görsel açıdan çok zengin bir film. artık 18 yıl öncesi bile nostalji oldu 2002’nin İstanbul görüntüleri epey fazla.

Bu haftaki paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Aykut Emrel Akalın'a ait.

Hikmet Karagöz ve Yüksel Gözen. Unutulmaz PERİHAN ABLA dizisinden.

Film Karelerinde Yeşilçam 144

NOT: Yıllardır devam eden bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir