Hey gidi Yeşilçam – 7 Arzu Okay (1. paylaşım)

Arzu Okay sinema’ya çok genç yaşta başlayan bir oyuncu. Bugün ismi geçtiğinde ona sadece “Seks yıldızı” deniliyor. Sinematik Yeşilçam olarak onun güzelliğine ve dişiliğine hayran olsakta bir sinema oyuncusu olarak tanıtmaya çalışıyoruz.

Arzu Okay‘ı tek yönü ile tanıyanlar için Hey dergilerinde yer aldığı haberler en güzel yazılı ve görsel belgeler olacaktır.

Aşağıda farklı tarihlerdeki Hey dergileri ve her bir haberde farklı birer Arzu bulacaksınız.

İlk haberde Okay‘ın yaptığı açıklamalar oldukça ilginç ve haberin yapılış şekli sanki bugünleri önceden tahmin etmiş.  İkinci resimde ise dönemin genç yıldızı olarakhakkında ilginç bir görsel çalışma var.

Üçüncü haberde ise bir masal prensesi gibi okuyuculara gelinliğinin modelini çizdiriyor. Daha sonra ise Seyhan Karabay ile evliliğinden sonrasını Okay‘ın ağzından okuyoruz.

Yine 70’lerin ortasındaki bir haberde ise sinema ve soyunması ile ilgili konuşuyor. Son seçtiğimiz hey dergisi sayfasında ise bugün bir arada anılmadığı isimlerle yani Filiz Akın ve Tarık Akan ile birlikte yer alıyor.

Aşağıdaki görselleri büyüterek daha detaylı inceleyebilirsiniz. Ayrıca Ercan Demirel‘in hazırladığı Hey Dergileri sitesinde araştırma yaparak daha fazla Arzu Okay haberine de ulaşabilirsiniz.

 Arzu Okay 41arzu okay 40

39_arzu_okay_seyhan_karabay (1)40_arzu_okay_seyhan_karabay

4243

arzu okay 38arzu okay 39

Arzu Okay

Arzu Okay

2 thoughts on “Hey gidi Yeşilçam – 7 Arzu Okay (1. paylaşım)

  1. Furya dönemi olmasaydı belki de günümüzde adını klasik filmler içine yazdırabileceği bir çok film çıkacaktı. Furya öncesinde sinemaya başlamış. Güzel olduğu kadar oyunculuğunu da severim Arzu Okay’ın. İnsanın adı çıkacağına canı çıksın derler. Furyadan önceki filmlerini unutup sadece seks yıldızı olarak görmek çok haksızlık. Açıklamalarında da dyor. Ekmek paramızı sinemadan kazanıyorum. Soyun derlerse soyunurum, giyin derlerse giyinirim.

  2. Bence büyük bir iki yüzlülük var ve bunun ortasına Arzu Okay gibi birkaç ismi ekleyebiliriz. Aslında ismini çoktan yazdırmıştı ama bazı şeyler varki aradan yılalr geçse de anlamıyoruz benim düşüncem danışıklı bir döğüş olduğu olan en zayıf halka oyuncuya oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir