Çok Karakterli Bir Şahsiyet (2019)

Şahsiyet

Çevremde bulunan, bir şekilde iletişim içinde olduğum herkes benden en az bir kere Şahsiyet dizisini seyrettin mi? Mutlaka seyret dediğimi duymuştur.

Ayrıca o seyrettiğim en iyi “Türk” dizisi yorumunuzu da cebinize koyuyorum. Bakın koydum oh çok güzel oldu 😊 Seyrettiğim en iyi Türk dizisi de ne demek daha dün uçan ejderhalara methiye düzüp gecenin körüne kadar binge watching yapıyordun ya ondan da mı kötüydü de Türk dizisi diye belirtiyorsun. Seyrettiğim en iyi dizilerden biriydi de. Yıllarca izlediğin Lost’tan daha iyiydi bir kabul et. Black smoke’la others arası koşup durup 6 sezon sonra « Ayyy kız biz araftaymışız ya, Allah bizi ne etmesin » diye oryantal saçma bir sonla bitmedi hiç değilse.

Ben ise iddia ediyorum seyrettiğim en iyi diziydi.

Böyle yüzüme bir gülümseme yayılıyor düşündüğümde. Hatta yazarken şey diye düşünüyorum nereden başlasam ki…

Yıllarca süren iki saat bakışmalı romantizmin kırmızı gül göndermek olduğu ya da seni doğduğuna pişman ederimli bol testesteronlu diziler 2,5 saatten 109 bölüm sürerken hiç bitmesin diye düşündüğün bir anda başlayıp seni kendi içine alan ve tam büyük aşk yaşarken seni bırakmayacağım diye söz vermiş ama bir anda hop diye terketmiş sevgili gibi aniden bitmesi gerçekten hazmedilmesi zor bir durum. Hani ömür boyu birlikte olacaktık. Hani Agah babamız Ateş sevgilimiz olacaktı. Hani Nevra kötü adamları hapise atacaktı. Hani hani? Bu kadar güzel bir dizi 1 saaten 12 bölüm olur mu? Kim bunun yönetmeni kim bunun yazarı puu size 😊

Dizinin yönetmeni de yıldız bir de üstüne üstlük: Onur Saylak

Şimdi gözleri çok güzel çok da seksi adam canımız o bizim diye mi başlasam yoksa çok iyi yönetmen o nasıl açılar mı desem bilemedim ama birini seçmek zorunda mıyız hem taş gibi adam hem iyi oyuncu hem iyi yönetmen işte o kadar😊

Dizinin olayı şu: !!! Spoiler İçerirr!!!

Senin benim gibi “nerede lan bu adalet” diyen bir adam alzheimer başlangıcı yaşadığını farkediyor ve bunun üzerine nasılsa unutacam haydi şu gereği düşünülmüş ama gereği görülmemiş olaylara bir el atayım diyor.

Dünyada olan, sana olan, gururuna, onuruna yediremediğin, neden ama neden bunların bir gerçek cezası yok nerede bu karma nerede bu evren dediğin olayları düşün, zaten direkt Agah’ı anlıyorsun.

Haluk Bilginer’in Şahsiyet dizisindeki başrolüyle International Emmy Ödülü’nü de almış olduğunu mutlaka okudun. Sanata sanatçıya çok da değer vermeyen, kimi zaman onların camiası bize uymaz abi diyip tüleyip pulayanlar bile Haluk Abileriyle “gurur” duydu.

Metin Akdülger’i çok severim. Kendisi için dandik dizilere bile göze attığım doğrudur yalanlayamacağım. Hayır hayır evde arabeskin dibine vuran ama sokakta gözünü Moonlight Sonata’ya açmış vatandaşlarımızın yaptığını yapmayacağım ve şunu itiraf edeceğim Metin senin için 4.Murat seyrettim daha ne yapayım burdan ilgililere sesleniyorum. Biri bizi tanıştırsın.

Neyse bu da dipnot olacaktı ama ana paragrafa girdi nasıl olduysa😊 Her neyse Ateş Arbay karakterine hasta olacaksınız. Önce onu anlamayacak nefret edeceksiniz fakat sonra her şeyin sebebini anlayınca ve Ateş Arbay’ın kendisiyle tanısınca (bak hala tanışmak diyor) özellikle bir nesin yaşadığı acıları ve gelen nesillerin anlayamamakla birlikte katlandığı, kabullendiği her şeyi onda göreceksiniz. Çok da fazla açmak istemiyorum çünkü spoilera çok müsait söyleyebileceklerim.

Nevra’ya gelince hemen ay bu Cansu Dere de mimiksiz yahu filan deme. Oyunculuk demek illa kaşın gözün ayrı oynaması demek değil. Her gözüne Visine sıkılıp ağlayanı, her kendini yere atıp ciyaklayanı, her sumuğu akanı oyuncu yapıp tepene çıkarmaya meraklısın ayrı ama bir su karakteri incele sonra yorumunu yap. Bence harika oynamış. Nevra 140 erkeğin arasında çalışan Danimarka’da olsa kale alınmayacak olan ama cinsiyet kodlarının bebeklikten itibaren açıkça yapıldığı “sen prensessin koca bul evde otur yemek yap“çıların arasında hergün röportajlara konu olan bir mesleği icra eden bir kadın. O bir polis hem de Cinayet Büro Amirliği’nde. Herkes aslan gibi adamlar sıra bekliyor “bu kadının” burda ne işi var diye söylenirken Cinayet Amirliği’nin en önemli kişisi haline gelmesiyle birlikte o da yavaş yavaş dizinin içinde kendini buluyor.

Şahsiyet

Karakterler bu kadarla da kalmıyor. Hümeyra var, Müjde Ar var, Hüseyin Avni Danyal var. Onun oynadığı karakter de ayrı enteresan. Hele bir insanların karakterlerini burçları değil doğdukları yer belirler dediği bir sahne var artık ağlar mısın güler misin sen bilirsin.

Senaryosunu kim yazmış ya bunun diye merak ettiğini görüyorum Hakan Günday desem yeterli olur mu senin için bilmiyorum ama olmadıysa söyleyeyim adamdaki donanım ve yaratıcılık hayranlık uyandıracak cinsten. Şahsiyet’i seyret bi sonra da kitaplarına dal bak valla mesaj atacaksın teşekkür edeceksin bana😊

Ben bu yazının sonunu getiremem daha da yazarım biliyorsun değil mi? Ama tadında bırakacağım çünkü diziyi izlemek için sabırsızlandığını görür gibiyim.

Haydi başka dizilerde görüşmek üzere (kendimi tutamayıp yine Şahsiyet dizisini yazabilirim garanti veremiyorum)

Sinematik Yeşilçam için yazan: Pelin Kumral – Çok Karakterli Bir Şahsiyet (2019)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir