Yeşilçam Arkeolojisi: Kaprisin YEŞİLÇAMIN EMEKÇİLERİ Facebook grubu

hababam taburu

Facebook sosyal medya platformu olarak paylaşım konusunda oldukça farklı bir yere geldi. Zaten sitemiz için çok önemli bir kaynak olduğu aşikar. Facebook sayesinde pek çok değerli yeşilçam emektarı ve araştırmacısı ile tanıştık. Bu satırlarda Yeşilçam Benim Aşkım, Yeşilçam Sevdalıları gibi aktif grupları tanıtmaya çalıştık.

Bugün sizler tanıtacağımız YEŞİLÇAMIN EMEKÇİLERİ Yeşilçam sayfası ise diğerlerinden biraz daha farklı çünkü bir gazetecinin paylaşımlarına sahip. Benim önemsediğim ve paylaşım açısından çok geniş bir kesime hitap eder olarak gördüğüm Yeşilçam Benim Aşkım grubu yaklaşık 10bin (yazıyla on bin) kullanıcıya ulaşan bir platform ve paylaşımını tamamen kullanıcıların ve yetkin Adminlerinin seçtikleri ile ilerleyen bir grup. Fotoğraf arşivi ucsuz bucaksız ancak düzenli şekilde indekslenmemiş. YEŞİLÇAMIN EMEKÇİLERİ grubu ise Gazetecinin profesyonel dokunuşları ile şekillenen ve yaklaşık 4000 kullanıcısı olan bir sayfa.

Grubun tanıtım yazısı olarak şöyle yazmış: “SEVGİLİ YEŞİLÇAM SEVERLER SAYFAMIZIN FOTOĞRAFLAR BÖLÜMÜNE GIRERSENIZ TUM GÖRSELLERIMIZE ULAŞABILIRSINIZ ARŞİVİMİZ 50 ADETLIK DOSYALAR HALINDEDİR VE DE CİDDİ BİR YEŞİLÇAM ARŞİVİNE SAHİPTİR SAYFAMIZ”

Sayfanın görsel kısmındaki görselelrin çoğunun filmlerden yakalanmış kareler olduğunu göreceksiniz. Bazı kareler fotoğraf kalitesinde yakalanmış. Biz de grubu kurana bu konuyu ve yakaladığı karelere neden kendi ismini yazmadığını sorduk:

Evet, filmler içinden yakaladıgım kareler. Yaklaşık 10 yıldır yapıyorum fakat 2 kez emeğim boşa gitti facebook sayfalarımı kapattığı için benim yaptıgım herşey silindi. İsim yazılmasına karşıyım resmin sadelıgını bozuyor yapanları görüyorum. Resimlerin içine ediyorlar resmen. Yakalamak için farklı bır programım tabiki var.  Zaten 70 yıllardan baslayan yeşilçam sokağı maceram var. Video kaset donemi dahil olmak uzere vıdeo kasetlerin ana dağıtımı bana aitti İstanbulun belli bölgelerinde…”

Yeşilçam Emekçileri Seçkisi (görselleri üzerlerine tıklayarak büyütebilirsiniz):

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir