Fikret Hakan – Türk Sinema Tarihi üzerine
Fikret Hakan – Türk Sinema Tarihi üzerine. Fikret Hakan sinemamıza sadece oyuncu olarak değil, yazdığı senaryolar, öyküler, şiirler ve Türk Sinema Tarihi adlı eseri ile de iz bırakmıştır
Fikret Hakan – Türk Sinema Tarihi üzerine. Fikret Hakan sinemamıza sadece oyuncu olarak değil, yazdığı senaryolar, öyküler, şiirler ve Türk Sinema Tarihi adlı eseri ile de iz bırakmıştır
Açık Radyo 94.9’da 15 günde bir, saat 15:30’da devam etmekte olan Türk işi Kovboylar radyo programında bir anket başlattık
Geçtiğimiz dönemde beşinci yılını dolduran ve hedefini “Altın Portakal’ın düzenlendiği bir kentten, ülkemizin sinema kültürüne ‘küçük’ bir katkı koymak” olarak belirleyen Modern Zamanlar Sinema Dergisi, 28. sayısını Metin Erksan sinemasına ayırıyor.
1972 yılında karateye başladım. Türkiye’de birinci nesil hocalar olarak Hakkı Koşar ve benim hocam Ahmet Doğaner’in olduğu dönemdi.
1970’li yıllar boyunca ekonomik darboğazdan çıkma sebebi veya yeni bir akım olarak sinema tarihimize geçen Erotik Türk Sineması’nın Mine Mutlu’nun yer aldigi kendi filmografisinde en ilginç örneği
ONLARIN SİHRİ NEYDİ? Yazar: Bircan Usallı Silan Epsilon Yayınları Yayın Yönetmeni : Meltem Erkmen Basım Yeri : İstanbul Basım Tarihi : Ekim 2004 Sayfa : 453 sf Sinematik Yeşilçam’ın Yorumu: Kitap dönemin sorgulanması açısından önemli. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Türkan Şoray ve onların eşleri, çocukları, yakınlarıyla yapılan uzun röportajlardan oluşuyor. Haliyle objektif olmaktan çok,…
Mesut Kara: 1960’lı yılların komik jönü (aynı zamanda birçok filmde de romantik jön) İzzet Günay ile Şişli’deki antikacı dükkânında konuşmuştuk.
Oyunculuğu şapka çıkarttıran, şapkayı çıkardığınız yerde bıraktıran; piçliği oyunculuğunun gücünden, canlandırdığı karakterlerin özünden gelen adam:
Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Antalya Film Forum’da, beş bölümde 14 proje toplam 470 bin lira para ödülüyle desteklendi.
1950’li yıllarda bu gibi bir bilimkurgu filmlerini çok az ülke kotarabiliyordu. Bu nedenle bu film hem Türk sinema tarihi için önemli hem de dönem ve şartlar düşünüldüğünde cesur bir yaklaşım. O yüzden ben de elimden geldiğince film hakkında toparladığım bilgileri bir araya getirerek bir yazı hazırladım. Yazının en altında ise filmden karelerden oluşan bir Sinematik Yeşilçam yapımı galeri bulabilirsiniz.
Hey Dergilerinde yayınlanmış ve sinemamız üzerine olan yazıları yayınlamaya devam ediyoruz… Önce sahnede, sonra beyazperdede idi… Leblebici Horhor Şimdi de Televizyon’da Bayramda 3 gün yayınlanacak olan operette Selim Naşit, yıllar önce babasının oynadığı Leblebici Horhor Ağa rolünde gözükecek Tiyatromuzun en çok temsil edilen operetlerinden biri olan; 3 kez filme alınan “Leblebici Horhor” şimdi de TV için bir kez daha…